Afscheid Ditmar Waterman

Na ruim 12,5 jaar verlaat onze directeur Ditmar Waterman onze organisatie. Hij gaat een nieuwe uitdaging tegemoet bij de gemeente Utrecht als Manager Inkoop. Wij kijken terug op een mooie periode waarin Ditmar RIJK heeft neergezet en de mensen om zich heen heeft verzameld om er een succes van te maken.

HOE HET BEGON…

Ditmar vertelt: ‘In 2009 begon mijn RIJK-avontuur: een aantal gemeenten vroeg mij om Regionaal Inkoopbureau IJmond en Kennemerland (RIJK) op te richten om hun inkoop te professionaliseren. Op dat moment lag er alleen een notariële akte.

Na de vierjarige projectfase volgden het opbouwen van de staande organisatie en vanaf 2018 de doorgroei naar de gedegen organisatie die RIJK nu is. Ik laat een stevige club en een mooie koers achter, met ongelooflijk mooie en leuke mensen. Voor mij is dit hoogtepunt een natuurlijk moment om te stoppen bij RIJK en in een nieuwe werkomgeving te stappen.

Wat me bij RIJK altijd veel energie heeft gegeven is het werken met anderen. Ook het balanceren te midden van de krachtenvelden die er zijn bij de samenwerking tussen organisaties vond ik enorm inspirerend. Dat we toch steeds samen een lijn weten te vinden ondanks alle verschillen en de invloeden van zowel buitenaf als binnenuit blijft een mooi proces,’ gaat Ditmar verder.

…NAAR DE VOLGENDE STAP

‘In de afgelopen jaren heb ik de ontwikkeling mogen volgen van inkoop die ‘op orde moet zijn’ naar inkoop die een rol speelt binnen de verwezenlijking van maatschappelijke en organisatorische doelen. Circulariteit, lokaal ondernemerschap en SROI maken daar deel van uit. Gemeenten geven tezamen een enorm bedrag aan belastinggeld uit en daar moeten we zo goed mogelijk mee omgaan.

Van een stichting maak ik nu de stap naar een grote gemeente. Een nieuwe, prikkelende context waar inhoudelijke uitdagingen op me wachten, waaronder deze maatschappelijke opgave.’ Aldus Ditmar.

Wij zijn dankbaar voor wat hij heeft gecreëerd en we zullen hem erg missen. En natuurlijk wensen wij hem alle geluk in zijn nieuwe functie.