Door alle aandacht voel ik me enorm verbonden met onze organisatie

‘Bij RIJK hebben we een opleidingscoördinator die zich volledig om je bekommert wanneer je in dienst komt. Zelfs in coronatijd heb ik me daardoor geen moment verloren gevoeld. Hij belde me iedere dag om te vragen hoe het ging en begeleidde me in het opleidingsprogramma. Mede daardoor kon ik snel zelfstandig aan de slag.’

Aan het woord is Laura van Bergen. Ze werkt nu ruim twee jaar bij RIJK. Tien jaar was ze actief in de verkoop toen ze besloot om een carrièreswitch te maken richting de gemeentelijke inkoopwereld. En met succes.

Intensieve begeleiding

‘In dit vak zitten veel elementen die goed bij me passen. Mijn studie commerciële economie en tien jaar werkervaring binnen verkoop en dienstverlening vormen een stevige basis. Verder ben ik sociaal, analytisch en resultaatgericht. Eigenschappen die aansluiten bij de manier waarop RIJK omgaat met inkooptrajecten: gedegen en met alle aandacht. Vanaf het eerste moment dat ik hier begon heb ik veel geleerd over inkoop en aanbesteden, bijvoorbeeld in interne trainingen, en liep ik mee met andere inkopers. Inmiddels heb ik ook een post-hbo opleiding Inkoop & Aanbesteden afgerond en begeleid ik zelfstandig inkooptrajecten, waarbij ik altijd een beroep op collega’s kan doen.

‘Dankzij onze opleidingscoördinator heb ik me geen moment verloren gevoeld’

Medewerkers centraal

Bij RIJK staan de medewerkers centraal. Je krijgt hier veel vrijheid en vertrouwen bij het invullen van je werk. Vaak lees je zoiets in vacatureteksten maar hier is het écht zo. Elke collega krijgt bovendien de kans om een post-hbo-opleiding te volgen op het gebied van inkoop. Ook iedere persoonlijke mijlpaal krijgt aandacht, in de vorm van bloemen, een kaart of een andere attentie. Dit alles maakt dat ik me in korte tijd zeer verbonden ben gaan voelen met de organisatie.

Elkaar versterken

Binnen RIJK zijn we allemaal ervaren in inkoop, waarbij ieder een specialisme heeft binnen een bepaald kennisteam: buurt, burger en bedrijfsvoering. Door die specialisatie kun je de ervaringen vanuit ieder aanbestedingstraject gemakkelijk inzetten bij volgende trajecten en bij andere gemeenten en verbonden partijen. Collega’s weten van elkaar wie welke kennis heeft, waarmee we elkaar enorm versterken. En natuurlijk springen we ook bij binnen de andere teams wanneer het nodig is.’

Wil je meer weten over werken bij RIJK? Lees dan verder op werken bij RIJK.