Super duurzame bomen in Beverwijk

Gemeente Beverwijk heeft ieder jaar zo’n 150 bomen nodig voor herbeplanting en voor nieuwe groenprojecten. Stichting RIJK heeft de gemeente begeleid met een nieuwe aanbesteding voor de aanschaf van deze bomen. Hierbij kwam boomkwekerij Boot & Dart uit Boskoop als beste uit de bus. Komende vier jaar wordt gemeente Beverwijk voorzien van de meest duurzame bomen. Een mooi voorbeeld waarbij duurzaamheid en prijs hand in hand gaan!

Gezocht en gevonden: meest duurzame boomkweker

Gemeente Beverwijk wilde de meest bewuste ecologische boomkweker selecteren. In de aanbesteding was er dan ook veel aandacht voor zo min mogelijk gebruik van bestrijdingsmiddelen, duurzame wijze van bomenkweken, totaal watermanagement en het percentage bomen van eigen wortel. Samen met Stichting RIJK heeft Beverwijk Boot & Dart geselecteerd als beste inschrijving op basis van de hoogste scores op duurzaamheid en beste prijs.

Duurzaamheid in bomen en DNA Boot & Dart

De subgunningcriteria waren o.a. prijs, ecologie, werkwijze en eigen wortel. Zo voldoen zij aan alle strenge eisen van het bekende SKAL-certificaat en is al het plantgoed biologisch (vrij van gewasbeschermingsmiddelen). Zij telen ook volgens biologische teeltbenadering en gebruiken bijvoorbeeld geen neonicoticiden (middel dat leidt tot bijen- en insectensterfte). Meer dan 50% van de gekweekte bomen is van eigen wortel. Ook is duurzaamheid volledig doorgevoerd in de bedrijfsvoering. Een boom planten is Beverwijk is komende vier jaar met recht een duurzaam feest!

Voor meer informatie, neem contact op met ons via info@stichtingrijk.nl.