Over RIJK

Bij RIJK werken we intensief samen met gemeenten aan slimme en resultaatgerichte inkoop en contractmanagement. We zijn een dynamische en betrokken club, die bestaat uit gedreven en positief ingestelde mensen.

Onze organisatie bestaat uit 28 medewerkers, met een driekoppig MT en een kleine en krachtige staf die goed meedenkt en niet bang is om het roer te pakken. We zijn verder georganiseerd in de kennisteams Buurt, Burger en Bedrijfsvoering, elk met een eigen senior inkoopadviseur als teamleider.

Onze adviseurs werken vanuit deze kennisteams allemaal volgens dezelfde RIJK-methode. De meerwaarde van deze kennisteams is dat we het geleerde bij de ene gemeente gemakkelijk kunnen vertalen bij een volgende. Of dat we het aanbesteden van producten of diensten, bijvoorbeeld hulp in de huishouding, een op een kunnen overnemen.

Onze toegevoegde waarde ligt in een combinatie van resultaatgerichtheid, samenwerking en aandacht. Dit zie je binnen onze organisatie terug in intensieve opleidingstrajecten, oog voor ieders welzijn en ontwikkeling, collega’s die elkaar bijstaan en een ruime mate van organisatiesensitiviteit. Richting onze opdrachtgevers hebben we alle aandacht voor hun doelstellingen en projecten en dragen we bij met actuele kennis en ervaring. Iedere gemeente heeft een vaste relatiebeheerder van RIJK.

De waarden van waaruit we werken

Persoonlijk

Aandacht is groei. Door aandacht te besteden aan elkaar, de gemeenten waarvoor we werken en de uitdagingen waar zij voor staan, werken we iedere dag aan ontwikkeling en resultaat.

Verbindend

Samen komen we verder. Als team van RIJK, in betrokken samenwerking met onze opdrachtgevers en ook door de kruisbestuiving (in kennis en schaalvoordelen) tussen de gemeenten waarmee we werken.

Deskundig

Bij RIJK zijn we continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Natuurlijk vanwege ons werk bij verschillende organisaties, maar ook door interne en externe opleidingen en regelmatige overleggen met organisaties als de VNG, ministeries en brancheorganisaties.

van gemeenten, voor gemeenten

RIJK is een organisatie van zeventien gemeenten in Zuid- en Noord-Holland en Utrecht. Onze stichting is opgericht in 2008, door 8 gemeenten die gezamenlijk hun inkoop wilden professionaliseren. We werken zonder winstoogmerk; onze drijfveer is om gemeenten bij te staan op het gebied van inkoop. Hiermee dragen we zoveel mogelijk bij aan de tevredenheid van bestuur, medewerkers en inwoners. Met onze betrokkenheid en de impact die we met onze inkoop- en aanbestedingstrajecten konden maken, zijn we de afgelopen dertien jaar fors gegroeid. Het maakt ons trots dat we dit samen met onze gemeenten hebben bereikt.

werkgebied en relatiebeheerders

Meer weten?

Onze directeur Jan Schans gaat graag met je in gesprek.

E-mail: jan.schans@stichtingrijk.nl
Telefoon: 06-81 42 13 60