Maria Overmars gestart als interim-directeur bij RIJK

Maria Overmars is begin februari gestart als onze interim-directeur en heeft naar eigen zeggen een warm welkom gekregen. Naast de voorkomende taken in deze rol zal zij zich onder meer bezighouden met het opstellen van het profiel voor een nieuwe directeur.

‘Twee elementen spraken me vooral aan in deze functie’, aldus Maria. ‘Allereerst het enthousiasme dat ik voelde tijdens de sollicitatiegesprekken. Het was me al snel duidelijk dat deze organisatie stevig staat en gedragen wordt door betrokken, deskundige en open mensen. Verder was ik benieuwd hoe dat gaat, samenwerken met zestien gemeenten. Ik kijk ernaar uit om dat verder te ontdekken.’

Maria is geboeid door het openbaar bestuur en heeft haar hele loopbaan gewerkt voor diverse overheden. Zo had ze directeursfuncties in Flevoland en Zaanstad en was ze in de laatstgenoemde gemeente ook gemeentesecretaris. Vooraf aan haar interim-opdracht bij RIJK had ze een opdracht bij de gemeente Haarlem als interim-directeur Bedrijfsvoering. Al die ervaring, haar persoonlijkheid en haar frisse blik neemt ze mee onze organisatie in.

Welkom, Maria!